Shockwave Centrum Katwijk bestaat 1 jaar!

03-11-2016

Shockwave therapie kan uitkomst bieden aan mensen die last hebben van hielspoor of andere peesontstekingen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze  vaak chronische - pijnklachten voorgoed verdwijnen.

 

Onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de kans op genezing tot maar liefst 85 %.

 

De fysiotherapeut begint met een onderzoek en wordt, indien nodig, echografisch onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van de uitkomst bepaalt de therapeut of de patiënt in aanmerking komt voor shockwave therapie.

 

De shockwave behandeling

De pijnlijke plaats wordt behandeld met een behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzet. Het zijn drukgolven (shockwaves) die via een behandelkop met luchtdruk worden toegepast. De trillingen activeren het genezingsproces op de pijnlijke locatie. In gemiddeld vier behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af.

 

Welke klachten kunnen worden behandeld?

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische elleboogpijn  
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees  
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Andere spier / peesklachten

 

Vergoeding

Shockwave therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer bij Paramedisch Centrum Katwijk - Rijnsburg voor de kosten van deze therapie

 

Shockwave centrum in uw buurt

Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg biedt shockwave therapie aan. Tevens wordt in het Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg gebruik gemaakt van echografie. De aandoening wordt, inden mogelijk, op een foto vastgelegd en gemeten, zodat het behandelresultaat ook objectief kan worden vastgelegd.

 

Kijk voor meer informatie op www.shockwavecentrumkatwijk.nl of bel met 071-4074384 voor een gratis telefonisch consult.