Sportspreekuur basketbalvereniging Grasshoppers

20-04-2017

Sportspreekuur basketbalvereniging Grasshoppers


Sinds een aantal maanden draait het Paramedisch Centrum Katwijk Rijnsburg sportspreekuren op locatie. Iedere week is er een fysiotherapeut aanwezig bij basketbalvereniging Grasshoppers, Hockeyclub Catwyck en bij de voetbalclubs Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels. Heb je vragen omtrent jouw blessure of wil je juist laten checken of je door kunt blijven trainen, kom zeker even bij ons langs.
 
Iedere dinsdagavond van 18:30 tot 19:30 is sportfysiotherapeut Ingrid van der Plas aanwezig in sporthal Cleijn Duin. Basketbal is een explosieve sport en vraagt veel belastende activiteiten zoals sprinten, wenden/keren en springen. Deze activiteiten kunnen, zeker tijdens de groei, zorgen voor blessures. Veelvoorkomende klachten bij basketballers zijn voet, enkel- en knieklachten. De harde ondergrond, het fysieke contact en de hoge belastingen tijdens het basketballen vragen om een goede looptechniek en om voldoende kracht en stabiliteit in het lichaam. Als dit te kort schiet kunnen er op den duur pijnklachten ontstaan. Vaak zien we dat sporters onnodig lang met deze blessures door blijven lopen waardoor ze niet optimaal kunnen presteren.
 
Het sportspreekuur op locatie is laagdrempelig, hierdoor zien we dat mensen sneller even laten checken of ze wel door kunnen trainen. Vaak is advies voldoende, maar soms is het nodig dat we een aantal keer op de praktijk behandelen zodat er zo snel mogelijk weer pijnvrij gespeeld kan worden.
 
Heb jij vragen en ben je lid van de Grasshoppers? Kom dan op dinsdag, tussen 18:30 en 19:30 even langs in sporthal Cleijn Duin!