DSW maakt als eerste premie zorgverzekering bekend

01-09-2014

DSW heeft een reputatie, ze doen dat jaarlijks als eerste. En - verassend - ondanks de kabinetsvoorspelling van een maandelijkse premiestijging van bijna 10 euro voor de basisverzekering, houdt DSW de premies komend jaar gelijk. De DSW-premies worden gezien als een graadmeter voor de premies van andere zorgverzekeraars.

 

Meer verassingen

De DSW-premies lijken nog maar het begin van verrassingen op het gebied van premiebepalingen. Nu de minister de verzekeraars meer ruimte biedt om zorg uitsluitend bij gecontracteerde ziekenhuizen zal naar verwachting een veel bredere keuze aan polissen ontstaan.

 

Budget zorgverzekeringen

Waarschijnlijk komen er meer budget zorgverzekeringen op de markt. Die kunnen aantrekkelijk zijn vanwege de lage premie, maar het is ongelooflijk belangrijk dat mensen vooraf goed weten wat ze afsluiten. Met goedkope polissen kun je niet in elk ziekenhuis terecht waardoor je zorgkeuze beperkt wordt. Vindt u dat niet erg dan is dat prima, maar vaak worden polissen gewoon doorgezet zonder een weloverwogen keuze. U kunt dan ineens voor onaangename verrassingen komen te staan.

 

Goed opletten

Kortom: goed opletten is belangrijk dan ooit tevoren. Binnenkort zal er een stortvloed aan verzekeringscampagnes starten. Zorg dat u kritisch kijkt. Alleen financieel leidt vaak tot vervelende verassingen als u toch ineens naar een ziekenhuis moet.

 

TIP! Wilt u veranderen? Vergeet dan niet voor het einde van het jaar uw zorgverzekering op te zeggen!

 

En hoe is fysiotherapie geregeld?

Fysiotherapie wordt in 90% van de gevallen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Groot voordeel is dat fysiotherapie dan niet ten last van uw eigen risico gaat. Hier moet u dus kijken naar de aanvullende pakketten. Aanvullend verzekeren is niet verplicht. Houd er rekening mee dat u dan wel de fysiotherapeut zelf moet betalen. Als u weinig behandeld wordt door uw fysiotherapeut dan kan dat kosten schelen. Wat voor uw situatie de beste keuze is, kunt overleggen met uw fysiotherapeut. Vanaf november zijn veel aanvullende verzekeringen (pas) bekend.