Shockwave Therapie laat chronische pijn verdwijnen

29-09-2015

Graag informeren wij u over een belangrijke vernieuwing in onze praktijk (PMC Katwijk – Rijnsburg ).  Vanaf oktober 2015,  eveneens aan het  Zeehosplein 27, gevestigd: "Shockwave Centrum Katwijk - Rijnsburg".

 

Een nieuwe therapie die uitkomst kan bieden aan mensen die last hebben van hielspoor, peesontstekingen of tennisellebogen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze - vaak chronische - pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen.

 

Sinds enkele jaren wordt shockwave therapie door fysiotherapeuten toegepast. Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland reeds is opgedaan in de praktijken die shockwave toepassen. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de kans op genezing tot maar liefst 85 %.

 

Gespecialiseerd onderzoek

Allereerst voert de fysiotherapeut een fysiotherapeutisch onderzoek uit en wordt, indien nodig, echografisch onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van de uitkomst bepaalt de therapeut of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald.

 

De shockwave behandeling

Daarna wordt de pijnlijke plaats behandeld met de behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzet. Het zijn drukgolven (shockwaves) van buitenaf, die via een behandelkop met luchtdruk worden toegepast. De trillingen activeren het genezingsproces op de pijnlijke locatie. In gemiddeld vier tot zes behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden.

Welke klachten kunnen worden behandeld?

·     Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen

·     Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)

·     Pijn net onder de knieschijf

·     Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)

·     Hielpijn (hielspoor)

·     Andere vormen van tendinitis

 

Vergoeding

Shockwave therapie is internationaal erkend. Maar de zorgverzekeraars in Nederland zijn nog afwachtend. Hierdoor wordt shockwave therapie niet vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer bij uw shockwave praktijk voor de kosten van deze therapie

 

Shockwave centrum in uw buurt

Binnen het Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg, locatie Zeehosplein 27 te Katwijk vindt u het Shockwave Centrum Katwijk – Rijnsburg. Tevens maakt het Shockwave Centrum gebruik van echografie. De aandoening wordt, indien mogelijk, op een foto vastgelegd en gemeten, zodat het behandelresultaat ook objectief kan worden vastgelegd.

 

Bel voor meer informatie naar: 071-4074384. Binnenkort vindt u meer over Shockwave op onze website. We houden u op de hoogte! 

 

U vindt ons op het Zeehosplein 27, 2225 MJ te Katwijk .