Home ›› Behandelingen ›› Mensendieck Therapie

Mensendieck therapie

Hartelijk welkom bij Paramedisch Centrum Katwijk Rijnsburg. Wij streven ernaar om iedereen de juiste zorg op maat te bieden. Fysiotherapeuten scoren erg goed wat betreft waardering. Wij hebben daarom fysiotherapeuten met een divers pallet aan specialisaties onder ons dak, waaronder Mensendieck therapie. Hiernaast kunnen wij rekenen op de kennis en expertise van een breed netwerk van sportartsen en specialisten in ziekenhuizen waarmee wij intensief samenwerken. Hiermee zorgen we ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Wij investeren voortdurend in de beste, nieuwste en meest veelbelovende behandelingen, waardoor wij steeds sneller samen met u het gewenste resultaat kunnen bereiken.

mensendieck therapie gewrichten
Maak een afspraak ››

Wat is Mensendieck therapie?

Met Mensendieck therapie kunnen wij samen met u een breed scala aan klachten aanpakken. Hierbij valt te denken aan:

Klachten van het bewegingsapparaat, zoals:

 • (Werkgerelateerde)rug- en nekklachten
 • Houdingsafwijkingen (waaronder scoliose, tabletnek, kromme rug)
 • Nek- en schouderklachten
 • Knie- en heupklachten
 • Klachten tijdens/na de zwangerschap

Spanningsgerelateerde klachten:

 • (Spannings)hoofdpijn
 • Hyperventilatie
 • Ademklachten
 • Slaapproblemen

Door middel van de Mensendieck therapie wordt u door de therapeut bewust gemaakt van uw houding en manier van bewegen alsmede van uw adem- en/of slaappatroon. Vervolgens helpt de therapeut u hierin verbetering te creëren door het geven van adviezen over uw persoonlijke (werk)situatie. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Hiermee werken wij samen met u aan een structurele oplossing voor uw klachten. Ook krijgt u speciaal op uw situatie afgestelde oefeningen die gericht zijn op stabiliteit, mobiliteit, kracht en coördinatie. Zo leert u op een verantwoorde manier met de juiste belasting van spieren en gewrichten te bewegen. Tevens geeft een oefentherapeut adviezen over uw werkplek en ergonomie.

Deze aanpak heeft grote voordelen:

 • U krijgt inzicht in uw klachtenpatroon
 • U leert pijnklachten voorkomen
 • U creëert harmonie tussen lichaam en geest
 • U doorbreekt uw klachtenpatroon door uw gedrag te veranderen
 • U wordt uzelf meer bewust van uw houding en manier van bewegen

mensendieck therapie hand
Maak een afspraak ››

Mensendieck therapie bij PMC Katwijk Rijnsburg

Uw klachten oplossen is onze eerste prioriteit. Onze fysiotherapeuten zullen er daarom alles aan doen om u weer pijnloos door het leven te laten gaan. Dit doen we door aandachtig naar u te luisteren en de tijd voor u te nemen. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt Mensendieck therapie behandelplan voor u op. Tussentijds blijven we evalueren en we passen de behandeling eventueel aan, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij wat u nodig heeft. Uw wensen staan bij ons centraal. Niet voor niets krijgen wij een klanttevredenheidsscore van 9,2! Vanwege onze grote motivatie om u snel te helpen is het vaak al mogelijk om binnen twee dagen aan uw behandeling te beginnen.

Goed om te weten: u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. Behandelkosten worden vergoed door de verzekering indien u aanvullend bent verzekerd. Wij streven ernaar onze Mensendieck therapie aan te bieden in zowel onze locaties in Katwijk als onze locatie in Rijnsburg. Al onze locaties hebben een mooie oefenzaal waar u onder begeleiding van onze therapeuten uw oefeningen kunt verrichten.

Mensendieck therapie: graag beantwoorden wij uw verdere vragen

Bij Paramedisch Centrum Katwijk Rijnsburg staan wij voor u klaar. Graag beantwoorden wij uw vragen over Mensendieck therapie of onze andere mogelijke behandelingen geheel vrijblijvend. We staan u graag telefonisch te woord via 071 - 407 43 84 of 071 - 403 16 72. Ook kunt u gerust een e-mail sturen naar info.pmc@pmckatwijk.nl of u kunt ons uw bericht direct versturen via contactformulier op onze contactpagina.

Afspraak maken

Kalender (dd-mm-jjjj) 

Medewerker(s) met dit specialisme

team-paula-vd-l-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Paula van der Linden

Scroll naar boven