Home ›› Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie bij PMC

Gespecialiseerde fysiotherapie voor bepaalde spieren en gewrichten, zoals bekkenfysiotherapie, is effectiever ondervinden wij bij Paramedisch Centrum. Met algemene fysiotherapie behandelen wij uw problemen met bewegen of met uw houding. Sommige klachten en aandoeningen vallen binnen het specialisme van een van onze fysiotherapeuten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld podologie, hand-, kaak- en bekkenfysiotherapie. Op deze pagina aandacht voor die laatste specialisatie.

De werking van het bekken, daar draait het om bij bekkenfysiotherapie. Heeft u pijnlijke bekken of zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten? Dan helpt de bekkenfysiotherapeut u met gerichte behandelingen en oefeningen. Wij begeleiden ook bij bekkenpijn na operaties in de onderbuik.

bekkenfysiotherapie
Maak een afspraak ››

Bekkenfysiotherapie

Van sommige spieren weet u pas het bestaan als ze niet meer goed functioneren. Met behulp van bekkenfysiotherapie leert u weer om de spieren rond het bekken te herkennen en juist te gebruiken. Op meerdere problemen die gerelateerd zijn aan de bekkenbodem rust een taboe. Een voorbeeld hiervan is een moeilijke stoelgang. Hier openlijk over praten kan voor sommige mensen lastig zijn. Andere klachten als gevolg van bekkenproblemen zijn; pijn in de onderbuik, pijn bij het lopen, pijn in de onderrug en ochtendstijfheid. Bij deze klachten denkt u in eerste instantie misschien niet aan de fysiotherapeut. Daarom biedt PMC Katwijk bekkenfysiotherapie als specialisme aan. U bent namelijk niet de enige met problemen rond de bekkenbodem. Onze specialist begeleidt u op basis van haar kennis van het lichaam, het bekken en de bekkenbodem en haar ervaring met behandelen van cliënten met bekkenbodemklachten.

Bekkenbodemproblemen

Wanneer de bekkenbodemspieren verzwakt zijn, zien we vaak de volgende klachten: pijn in de onderbuik, obstipatie en steeds terugkerende urineweginfecties. Met behulp van bekkenfysiotherapie willen we deze klachten verhelpen en in de toekomst voorkomen.

Bekkenbodemklachten zien we ook bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap worden de bekkenboden- en buikspieren opgerekt. De groeiende baarmoeder zorgt voor druk op de bekkenbodemspieren. Deze spieren krijgen het gedurende de zwangerschap dus steeds zwaarder. Doordat de bekkenbodemspieren worden opgerekt, kunnen ze zorgen voor bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Bewegingen zoals draaien, bukken en fietsen kunnen als pijnlijk worden ervaren. Ons advies is om bekkenfysiotherapie te volgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut helpt door middel van (ontspannings)oefeningen op maat, de spieren van de bekkengewrichten soepeler of juist sterker te maken. Samen zorgen we ervoor dat u uw bekkenbodemspieren op de juiste manier gebruikt. 

bekkenfysiotherapie
Maak een afspraak ››

Bekkenfysiotherapie bij verzakkingen

Met een verzakking wordt meestal een baarmoederverzakking bedoeld. De bekkenfysiotherapeut behandelt bij verzakkingen van de baarmoeder, blaas en darmen. Deze verzakkingen ontstaan door de beschadiging van bekkenbodemspieren. Deze beschadiging ontstaat meestal in de zwangerschap of de overgang. Het kan door een zware bevalling komen, maar ook door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. Dan ontstaat de beschadiging op ongeveer dezelfde manier als in de overgang. Door de beschadigde bekkenbodemspieren kan de bekkenbodem de baarmoeder, blaas en darmen niet meer opvangen.

Wilt u meer weten over bekkenfysiotherapie? Neem dan contact op met PMC Katwijk. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u weer pijnloos door het leven gaat. De doelstelling van ParaMedisch Centrum Katwijk Rijnsburg is om iedereen de juiste zorg te bieden. Binnen ons team zijn fysiotherapeuten met diverse specialisaties werkzaam, zoals podologie, hand- en kaakfysiotherapie. Wij nemen de tijd voor u en luisteren aandachtig naar u. Als paramedisch centrum werken wij intensief samen met medisch specialisten.

Afspraak maken

Kalender (dd-mm-jjjj) 
Scroll naar boven