« Terug

Daarom is oefentherapie zo belangrijk bij een peesblessure

PMC-Blog-Peesblessure-4.jpg24 dec

Oefentherapie is een zeer essentieel onderdeel als je wilt herstellen bij een peesblessure. Waarom? Omdat de belastbaarheid van je pees weer moet worden opgebouwd. Doe je dit niet? Dan heb je zo weer last en duurt het herstel nog langer. “We zorgen ervoor dat patiënten niet alleen hetzelfde kunnen als eerst, maar dat de pees nog meer aankan”, aldus Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeut bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.

Als patiënten bij ons in behandeling zijn, is het de bedoeling dat ze elke dag (huiswerk)oefeningen doen.

Maak een afspraak ››

Oefentherapie

Onze oefentherapie, ook wel medische trainingstherapie genoemd, volg je onder begeleiding van een fysiotherapeut. Samen met hem of haar stel je een trainingsschema op. Wel blijven we goed in de gaten houden wat je pees wel of niet aankan, waardoor we dit schema eventueel moeten aanpassen.

Sneller herstel

Het doel van de oefentherapie is dat de pijnklachten verminderen en in de toekomst niet meer terug kunnen komen. Door te oefenen stimuleer je de doorbloeding van je geblesseerde pees en herstelt deze sneller.

Maak een afspraak ››

Elke dag oefenen

“Als patiënten bij ons in behandeling zijn, is het de bedoeling dat ze elke dag (huiswerk)oefeningen doen. Ze beginnen met lichte oefeningen thuis en zodra ze het aankunnen, kunnen ze indien ze dat willen bij gelegenheid gebruikmaken van onze sportzaal. Hier staan diverse fitnessapparaten. Blijken de oefeningen te zwaar, dan kunnen we een stapje terug doen”, aldus Ingrid. Ook als je een EPTE behandeling of Shockwave therapie krijgt is het belangrijk oefeningen uit te voeren.

Van medische trainingstherapie naar medisch fitness

Heb je je behandeling succesvol afgerond? Dan is het nog steeds zinvol om door te gaan met lichamelijke oefeningen. Bij ons kun je abonnement nemen op een medisch fitnessprogramma. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op.

Maak een afspraak ››

« Terug

Scroll naar boven