EPTE: een succesvolle behandeling voor diverse peesblessures

Een aantal peesblessures herstellen goed door middel van EPTE. Een nog redelijke onbekende, maar effectieve behandelmethode. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg zijn we zeer positief over deze innovatieve techniek. Fysiotherapeut Frans van der Zwart heeft zich daarom gespecialiseerd in EPTE. “Bepaalde pezen herstellen zich een stuk sneller met behulp van EPTE. Na 3 of 5 sessies voelen patiënten al een minder pijn.”
“Patiënten hoeven dankzij EPTE niet onnodig veel fysiotherapeutische behandelingen te ondergaan.”
EPTE behandeling
Hoe werkt een EPTE behandeling? We brengen onder andere een echogeleide dunne naald in, rechtstreeks op de plaats die pijn doet. Bevindt de naald zich op de juiste plaats? Dan laten we er stroom doorheen geleiden. Frans: “Patiënten hoeven dankzij EPTE niet onnodig veel fysiotherapeutische behandelingen te ondergaan.”
Betere herstelprocedure
Dankzij deze behandelmethode versnelt de bloedcirculatie en wordt de PH-waarde hoger. Je cellen worden hierdoor aangezet tot het maken van een groeihormoon, waardoor de herstelprocedure sneller in gang wordt gezet en beter wordt. “In tegenstelling tot wat meestal gedacht wordt, doet EPTE geen pijn”, aldus Frans.
Soorten peesblessures
EPTE behandeling is niet geschikt voor alle peesblessures. Het is bewezen dat de behandeling een positief effect heeft op de volgende peesblessures:
- Achillespeesblessure
- Hielspoor
- Tenniselleboog
- Supraspinatus blessure (bovenin het schouderblad)
- Kniepeesblessure
Andere peesblessures behandelen we niet met EPTE. Dit kan namelijk juist een averechts effect hebben. Ook is het net als shockwave therapie geen op zichzelf staande behandeling. Om volledig pijnvrij door het leven te gaan, is het belangrijk huiswerkoefeningen te doen.
Meer weten over EPTE?
Heb je een peesblessure en wil je meer weten over EPTE? Neem dan vooral contact met ons op. We vertellen je graag meer over deze innovatieve behandelmethode.
Archief > 2018
december
- 24 december 2018 - Daarom is oefentherapie zo belangrijk bij een peesblessure
- 11 december 2018 - Belangrijke informatie voor 2019
november
oktober
- 29 oktober 2018 - Peesblessure behandelen met shockwave therapie. Wat houdt dat in?
- 01 oktober 2018 - Zo diagnosticeren wij een peesblessure