« Terug

Maak kennis met ons diverse aanbod van fysiotherapie behandelingen

PMC_Thema3_Blog4Foto1.jpg26 nov

Iedere patiënt en iedere klacht is anders. Daarom heeft PMC Katwijk-Rijnsburg een enorm breed aanbod van specialismen en behandelingen. U kunt bij ons terecht voor: algemene fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, geriatrie, kinderfysiotherapie, podologie, handfysiotherapie, huidtherapie, oncologiefysiotherapie en hart-, vaat- en longfysiotherapie, et cetera.

Fysiotherapie behandelingen

We kunnen diverse fysiotherapie behandelingen geven. Hieronder beschrijven we er een paar in het kort:

  • Shockwave therapie: met behulp van schokgolven activeren we zelfhelende eigenschappen in het lichaam, zo kunnen we het genezingsproces versnellen. 
  • EPTE: dit is een chemisch en fysiologisch proces. Op de pijnlocatie brengen we een echogeleide dunne naald in. Vervolgens wordt hier stroom doorheen geleid. Het doel hiervan is om de PH-waarde te verhogen en de bloedcirculatie te versnellen zodat het herstelvermogen in gang wordt gezet.  
  • Dry needling: met behulp van een naald schakelen we triggerpoints uit. Dit zijn oneffenheden in een spier die voor pijnklachten zorgen. 
  • Medische trainingstherapie: samen met de fysiotherapeut stelt u een trainingsschema op waarmee u uw conditie, de belastbaarheid van uw lichaam vergroot en verbetert. Zowel lokaal als totaal.
  • Oefentherapie Mensendieck: samen met de oefentherapeut pakt u klachten van het bewegingsapparaat en spanningsgerelateerde klachten aan. U wordt zich bewust van uw adem- of slaappatroon, uw houding en uw manier van bewegen.

Maak een afspraak ››

Hoe ziet een behandelsessie er meestal uit?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de klacht. Het gemiddelde ligt rond de 8 tot 9 behandelingen, maar sommige mensen zijn na 2 keer al klaar en anderen weer na 18 of 24 keer. “Als iemand binnenkomt vraag ik als eerste hoe het is gegaan. De antwoorden noteer ik in het dossier. Vervolgens start ik met de behandeling in de oefenzaal of op de behandelbank in mijn praktijkruimte. Na de behandeling vraag ik altijd hoe de patiënt deze heeft ervaren. Ook geef ik nieuwe huiswerkoefeningen mee en maak ik een afspraak voor de volgende keer”, aldus fysiotherapeut Frans van der Zwart.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze behandelingen en specialismes. Hier kunt u ze allemaal vinden. Als u vragen heeft, mag u die altijd stellen. We geven u graag meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent.

Maak een afspraak ››

« Terug

Scroll naar boven