« Terug

Kaakfysiotherapie is er als u pijn in uw kaak ervaart bij dagelijkse bewegingen

PMC_Kaak_Blog1Foto1.jpg10 sep

Klachten aan uw kaak zorgen voor vervelende gevolgen, zoals een krakend geluid van uw kaken, hoofdpijn, slikproblemen en pijn bij het kauwen. Daarnaast kunnen deze klachten zorgen voor abnormale slijtage van het gebit.
Het kaakgewricht zorgt voor de beweging die nodig is om te kunnen praten en kauwen. Het verbindt de onderkaak met het slaapbeen en is een zeer complex gewricht omdat het zowel horizontaal als verticaal beweegt.

Hoe ontstaan kaakklachten?

Pijn aan uw kaken kunnen ontstaan door:

  • langere tijd de kaken stevig op elkaar houden;
  • een stoot tegen uw kaak of een val op de kaak;
  • overbelasting van het kaakgewricht, bijvoorbeeld door tandenknarsen.

De klachten zorgen voor vervelende functieproblemen zoals:

  • hoofdpijn;
  • mondpijn;
  • duizeligheid;
  • pijn en vermoeidheid tijdens het eten;
  • een mond die niet ver genoeg open kan.

Lees hier meer over kaakfysiotherapie ››

PMC_Kaak_Blog1Foto2

Behandeling en preventie kaakklachten

Ervaart u kaakklachten en wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Kom dan voor kaakfysiotherapie langs bij één van onze fysiotherapeuten. Deze therapie wordt ook wel craniofaciale therapie genoemd, letterlijk betekent dit schedel en/of aangezichtstherapie. Het is een behandelingsconcept dat zich bezig houdt met klachten en stoornissen in het hoofd-, nek- en kaakgebied. Kaakklachten kunnen we goed behandelen. Samen zorgen we ervoor dat uw kaakproblemen verdwijnen en deze beweegklachten in de toekomst voorkomen worden.

Tijdens het onderzoek zal de fysiotherapeut zich richten op de problemen die u ervaart in het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van het hoofd en gezichtsgebied.

Tijdens de behandeling voert de therapeut manuele technieken uit. De inhoud van uw persoonlijke behandelplan kan gericht zijn op beweging in het dagelijks leven, levensstijl veranderingen en/of pijnbegeleiding.

Lees hier meer over kaakfysiotherapie ››

« Terug

Scroll naar boven