EPTE®, hét middel bij hardnekkige peesklachten

 

EPTE? Nog nooit van gehoord, en dat is niet vreemd. Wat is EPTE

 

EPTE, ontstaan in Spanje, staat voor Electrólisis Percutánea Terapéutica. In goed Nederlands: Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. Een behandeltechniek die ontwikkeld is voor (chronische) peesklachten waarbij onder echogeleiding een naaldje in het te behandelen gebied wordt gebracht. Een elektrische prikkel zorgt daarna voor het therapeutische effect.
In Nederland is EPTE nog relatief nieuw en onbekend. In het buitenland wordt deze methode al frequent met succes toegepast.

 

Chronische peesontsteking

Heeft u last van chronische achillespeesontsteking of een tennisarm en wil deze maar niet herstellen? Of last van een hielspoor of fasciitis plantaris en heeft u onvoldoende baat bij reguliere fysiotherapie, shockwave therapie of zooltjes? Dan zou EPTE® een behandelmogelijkheid zijn.

 

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van echografie. Dit zorgt ervoor dat er nauwkeurig gewerkt kan worden en alleen het aangedane gebied in de pees behandeld wordt. De gezonde delen van de pees worden dus ontzien.

 

Techniek

De techniek van EPTE® is inzetbaar bij de niet-goed en/of niet-spontaan genezende peesproblemen. Gemiddeld is er een pijnvrij functieherstel mogelijk binnen 4 tot 6 EPTE® sessies. Ook bij maanden of nog langer bestaande chronische en therapieresistente peesproblemen is EPTE® een effectieve behandelmethode! EPTE is een veilige techniek voorzien van een CE-keurmerk.

 

Onderzoek

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat EPTE® hogere resultaatscores heeft dan de tot nu toe ingezette behandeltechnieken als PRP (injectie met bloedplasma), fricties (lokaal masseren van de pees), NSAID’s (ontstekingsremmende geneesmiddelen) en corticosteroïde injecties.

 

Behandeling

Een behandeling van EPTE bestaat bij Paramedisch Centrum Katwijk - Rijnsburg uit het in kaart brengen van het behandelgebied met echografie. Hierbij wordt afhankelijk van de grootte van het gebied, de intensiteit en duur van de behandeling bekeken. EPTE® behandeling wordt als licht pijnlijk ervaren. De meeste patiënten omschrijven de behandeling als ‘oncomfortabel’, maar gezien de korte duur (1-2 minuten) is dit oncomfortable gevoel toch zeer de moeite waard.
 Een na reactie van 1 tot 3 dagen in de vorm van pijntoename, is een normale reactie en geeft aan dat de pees is aangezet tot herstel. Vervolgens wordt het oefenprogramma gestart. De eerst volgende EPTE® behandeling kan tussen 7 en 10 dagen opnieuw plaatsvinden.

 

Bekijk dit korte filmpje om een indruk te krijgen van het apparaat en de behandeling:

 

 

Indicaties

  • Schouderregio (supraspinatus)
  • Elleboogklachten (tenniselleboog)
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor (Fascitis Plantaris)
  • Kniepeesklachten (jumpers knee)

Kosten

EPTE® is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en wordt, bij een aanvullende verzekering, volledig vergoed door uw verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie of zijn u behandelingen van de polis al verbruikt dan wordt de behandeling in rekening gebracht met de daarvoor geldende prijzen (reguliere zitting fysiotherapie).

 

Voor meer informatie belt u met: 071-4074384