Wat kunt u van ons verwachten?

Maak een afspraak ››
  • Behandeling voor bijna iedere klacht
  • Verschillende vestigingen
  • Snel en vriendelijk contact

Van binnenkomst tot afscheid

Wat kunt u verwachten bij PMC Katwijk-Rijnsburg van binnenkomst tot afscheid? Dat staat centraal in deze blogs. Voor welke klachten kunt u terecht? Hoe stellen we een behandelplan op? Hoe zit een behandeling in elkaar? We beantwoorden onder andere deze vragen, zodat u van tevoren al weet waar u aan toe bent. Dat is wel zo prettig als u met een klacht naar de fysiotherapeut gaat!

Met welke klachten kunt u bij PMC Katwijk-Rijnsburg terecht?

Voor vrijwel iedere houdings- en bewegingsklacht hebben we bij PMC Katwijk-Rijnsburg een passende behandeling. Op dit moment bieden we 12 specialisaties aan. Dit aanbod blijft groeien, omdat we ons voortdurend ontwikkelen en laten bijscholen. We hebben een team van 27 fysiotherapeuten plus een  huidtherapeut en een oefentherapeut voor Mensendieck. Iedere dag weer staan ze klaar om onze patiënten te helpen.

Zo verloopt de eerste afspraak bij de fysiotherapeut

Heeft u binnenkort voor het eerst een afspraak bij een fysiotherapeut van PMC Katwijk-Rijnsburg? Dan is het belangrijk dat u zich bij binnenkomst meldt bij de balie. De baliemedewerkster zal dan uw ID checken. Vervolgens mag u plaats nemen in de wachtkamer. Daar kunt u even rustig een tijdschrift lezen. Dit geldt voor zowel Medisch centrum de Coepel in Katwijk aan Zee als voor Gezondheidscentrum Nieuw Rapenburg in Rijnsburg.

Afspraak maken

Kalender (dd-mm-jjjj) 

"We vinden het belangrijk om een breed behandelaanbod te hebben, zodat we zoveel mogelijk mensen de juiste zorg kunnen bieden."

Frans van der Zwart

"We hebben regelmatig bijeenkomsten met de medische netwerken en verschillende zorginstellingen."

Frans van der Zwart

"Na de behandeling vraag ik altijd hoe de patiënt deze heeft ervaren."

Frans van der Zwart

Je kunt beter ‘voor het geval dat’ komen dan te laat. Sommige mensen lopen 3 maanden rond met klachten, dat is echt te lang.

Maak een afspraak ››

Hoe stellen we een behandelplan voor fysiotherapie op?

Een behandelplan stellen we op aan de hand van een protocol. Dit protocol bestaat uit verschillende fases die naar aanleiding van uw klacht en wensen persoonlijk worden ingevuld. “We stellen een behandelplan altijd in overleg met de patiënt op. Pas als hij of zij akkoord is, dan gaan we ermee verder. Het behandelplan is niet vaststaand. Als tijdens evaluaties blijkt dat de patiënt meer of iets anders nodig heeft, dan zullen we het aanpassen”, aldus Frans van der Zwart, fysiotherapeut bij PMC Katwijk-Rijnsburg.

Maak kennis met ons diverse aanbod van fysiotherapie behandelingen

Iedere patiënt en iedere klacht is anders. Daarom heeft PMC Katwijk-Rijnsburg een enorm breed aanbod van specialismen en behandelingen. U kunt bij ons terecht voor: algemene fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, kinderfysiotherapie, geriatrie, kinderfysiotherapie, podologie, handfysiotherapie, huidtherapie, oncologiefysiotherapie en hart-, vaat- en longfysiotherapie, et cetera.

Waarom werken we samen met andere zorginstellingen?

“Het heeft veel voordelen om met andere zorginstellingen samen te werken”, zegt fysiotherapeut Frans van der Zwart, van PMC Katwijk-Rijnsburg. “Het is namelijk belangrijk dat we patiënten snel door kunnen verwijzen naar de juiste partij als dat nodig is. Door samen te werken zijn de lijntjes kort en weten we precies welke specialist we moeten bereiken. Ook kunnen we snel even iets vragen als dat nodig is.”

Hoe verloopt de nazorg van een fysiotherapeutische behandeling?

Als uw behandeling ten einde is gekomen, is het dossier in principe gesloten. Maar u bent altijd welkom voor een nieuwe behandeling. “We hopen natuurlijk dat patiënten pijnvrij zijn en dat ze niet meer terug hoeven te komen. Maar ik geef altijd mijn kaartje mee, zodat ze contact op kunnen nemen als dat nodig is”, aldus fysiotherapeut Frans van der Zwart, van PMC Katwijk-Rijnsburg.

Afspraak maken

Kalender (dd-mm-jjjj) 

De mensen zijn zeer vriendelijk en helpen je altijd goed

- Ada

Heerlijk nek rug en schouders weer los.

- Gerard

Hoe verloopt de nazorg van een fysiotherapeutische behandeling?

PMC_Thema3_Blog6Foto1.jpg21 jan Als uw behandeling ten einde is gekomen, is het dossier in principe gesloten. Maar u bent altijd welkom voor een nieuwe behandeling. “We hopen natuurlijk dat patiënten pijnvrij zijn en dat ze niet... lees verder

Waarom werken we samen met andere zorginstellingen?

PMC_Thema3_Blog5Foto1.jpg24 dec “Het heeft veel voordelen om met andere zorginstellingen samen te werken”, zegt fysiotherapeut Frans van der Zwart, van PMC Katwijk-Rijnsburg. “Het is namelijk belangrijk dat we patiënten snel ... lees verder

Maak kennis met ons diverse aanbod van fysiotherapie behandelingen

PMC_Thema3_Blog4Foto1.jpg26 nov Iedere patiënt en iedere klacht is anders. Daarom heeft PMC Katwijk-Rijnsburg een enorm breed aanbod van specialismen en behandelingen. U kunt bij ons terecht voor: algemene fysiotherapie, manuele... lees verder

Hoe stellen we een behandelplan voor fysiotherapie op?

PMC_Thema3_Blog3Foto1.jpg29 okt Een behandelplan stellen we op aan de hand van een protocol. Dit protocol bestaat uit verschillende fases die naar aanleiding van uw klacht en wensen persoonlijk worden ingevuld. “We stellen een ... lees verder

Zo verloopt de eerste afspraak bij de fysiotherapeut

PMC_Thema3_Blog2Foto1.jpg01 okt Heeft u binnenkort voor het eerst een afspraak bij een fysiotherapeut van PMC Katwijk-Rijnsburg? Dan is het belangrijk dat u zich bij binnenkomst meldt bij de balie. De baliemedewerkster zal dan ... lees verder

Met welke klachten kunt u bij PMC Katwijk-Rijnsburg terecht?

PMC_Thema3_Blog1Foto1.jpg03 sep Voor vrijwel iedere houdings- en bewegingsklacht hebben we bij PMC Katwijk-Rijnsburg een passende behandeling. Op dit moment bieden we 12 specialisaties aan. Dit aanbod blijft groeien, omdat we ... lees verder
Scroll naar boven