Revalidatie bij Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens

Bij Claudicatio intermittens (ook wel etalagebenen genoemd) voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

 

Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of de bilspieren. Bij ernstige vernauwingen, treden de problemen al na enkele tientallen meters op. Met rust verdwijnt de pijn weer.

 

Looptherapie, nr 1 behandeling.

Lopen leidt in de meeste gevallen tot betere resultaten op lange termijn dan dotteren.

De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie, doet u een test op de loopband. Op basis hiervan wordt een trainingsschema gemaakt. De eerste weken wordt u intensief begeleid, zo'n 2 tot 3 keer per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, maar ook uit fietsen, spierversterkende oefeningen en scholing van het looppatroon. Daarna wordt de begeleiding langzaam afgebouwd en gaat u zelfstandig trainen. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het uitermate belangrijk om dit dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

 

Voor meer informatie zie: www.etalagebenen.nl

« Terug