Home ›› Kosten Fysiotherapie

Kosten fysiotherapie en vergoeding fysiotherapie: wat moet je weten?

Wat kost een behandeling bij de fysiotherapeut? En krijg ik dit vergoed van mijn zorgverzekeraar? Voordat u een afspraak maakt bij de fysiotherapeut, is het toch wel fijn om antwoord te hebben op deze vragen. Hieronder vindt u algemene informatie met betrekking tot de kosten fysiotherapie en vergoeding fysiotherapie. Ook vindt u de specifieke kosten voor fysiotherapie behandelingen bij Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg. 

kosten fysiotherapie vergoeding fysiotherapie
Neem contact op ››

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan uw houdings- en bewegingsapparaat. Het kan gaan om herstel na een blessure, maar ook om klachten die samenhangen met ziekte, werk of het ouder worden van het lichaam. Bij Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg verzorgen wij behandelingen op maat zodat u de zorg krijgt die u nodig heeft om écht beter te worden. Zo kunt u bij ons terecht met of voor:

 • Klachten aan bepaalde gewrichten (manuele therapie)
 • Blessure of ander letsel bij sport (sportfysiotherapie) 
 • Problemen met motorische ontwikkeling van uw kind (kinderfysiotherapie)
 • Lichamelijke problemen in verband met ouderdom (fysiotherapie voor ouderen)
 • Psychische klachten, zoals stress, die een lichamelijke uitingsvorm hebben (psychosomatische fysiotherapie)
 • Klachten tijdens het lopen of staan (podologie)
 • Pijn in uw hand, arm of pols (handfysiotherapie)
 • Problemen met uw kaak (kaakfysiotherapie)
 • Lichamelijke klachten veroorzaakt door een hart-, vaat-, of longziekte (een hart-, vaat-, of longfysiotherapie)
 • Hulp in het op peil houden van uw conditie tijdens of na kankerbehandeling (oncologietherapie)
 • Ophoping van vocht / oedeem (huidtherapie)

Klik hier voor meer details over de verschillende specialisaties.

Kosten fysiotherapie: hoeveel betaal ik gemiddeld voor een behandeling?

De kosten fysiotherapie zijn niet vastgesteld door de overheid, zoals bijvoorbeeld voor tandartsen. Dit betekent dat de kosten verschillen per fysiotherapeut. Toch liggen de kosten in het algemeen niet ver uit elkaar. Voor een reguliere behandeling betaalt u tussen de €35 en €45 per sessie. Het tarief ligt wat hoger als het gaat om een meer specialistische therapie zoals manuele therapie of kinderfysiotherapie. De uiteindelijke kosten zullen dus bepaald worden door het aantal behandelingen en welke (combinatie van) therapie u nodig heeft. We helpen u graag om een behandeling op maat te maken.

kosten fysiotherapie vergoeding fysiotherapie
Neem contact op ››

Kosten fysiotherapie: wat betaal ik bij Paramedisch Centrum Katwijk – Rijnsburg?

Veel van onze behandelingen worden vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Bekijk uw zorgverzekeringspolis om uit te vinden welke behandelingen of welk bedrag voor u vergoed wordt. Voor patiënten die niet aanvullend verzekerd zijn of waarvan de behandelingen uit de aanvullende verzekering niet voldoende zijn, brengen wij onze tarieven in rekening. De kosten van een reguliere zitting zijn €38 en voor een meer specialistische behandeling betaalt u €48. Klik hier voor een compleet overzicht van onze tarieven.

Vergoeding fysiotherapie: wat krijg ik terug van mijn zorgverzekering?

Of u de kosten van fysiotherapie vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Onder beperkte voorwaarden is er een vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Er geldt dan wel een verplicht eigen risico. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan worden de kosten deels of helemaal vergoed.

Vergoeding fysiotherapie basisverzekering: welke kosten krijg ik onder beperkte voorwaarden vergoed?

In specifieke gevallen is er een vergoeding fysiotherapie vanuit uw basisverzekering. Voor volwassenen met een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid staat, worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Bij urineverlies krijgt u eenmalig 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed. Ook oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Zo krijgt u bij artrose aan uw heup of knie eenmalig maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed en bij etalagebenen maximaal 37 behandelingen. Sinds kort wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling, met maximaal 70 behandelingen in het eerste jaar. Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen vergoed en is voor extra behandelingen toestemming nodig van de zorgverzekeraar. Verder gelden dezelfde regels als bij volwassenen met betrekking tot chronische aandoeningen, urineverlies, artrose aan knie of heup, etalagebenen en COPD.

kosten fysiotherapie vergoeding fysiotherapie
Neem contact op ››

Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering: welke kosten krijg ik vergoed?

Welke kosten van fysiotherapie u vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar en aanvullende verzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden een maximum aantal behandelingen per jaar. Sommige vergoeden een maximumbedrag in plaats van een bepaald aantal behandelingen. Bij een aanvullende verzekering met naturapolis or budgetpolis krijgt u alleen vergoeding voor fysiotherapeuten die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Als u naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat, is de vergoeding vaak alleen maar een gedeelte van de totale kosten. Kijk in uw polis om te achterhalen hoe veel behandelingen of welk bedrag u vergoed krijgt en bij welke fysiotherapeuten u terecht kunt. Denkt u eraan om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie? Vergelijk dan hier de voorwaarden en premies van verschillende zorgverzekeraars.

Contact

Wilt u meer informatie over ons of over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken via het contactformulier of de contactgegevens op onze contactpagina. U kunt ook direct online een afspraak maken.

Neem contact op

Scroll naar boven