Home ›› Behandelingen ›› Dry Needling

Dry needling behandeling zorgt voor directe ontspanning

Dry needling is een methode om langdurige en pijnlijke spierklachten te verhelpen. De pijn wordt veroorzaakt door spierknopen of pijnlijke verhardingen: de triggerpoints. Dry needling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Met een acupunctuurnaald prikt de fysiotherapeut kort het triggerpoint aan. Is dry needling pijnlijk?

dry needling+behandeling:PMC Katwijk.png
Maak een afspraak ››

De dry needling behandelmethode komt oorspronkelijk uit Canada. In Nederland wordt deze methode ruim tien jaar toegepast. De fysiotherapeuten van Dry needling specialist PMC Katwijk hebben meerdere mensen kunnen helpen met de dry needling behandeling. De patiënten hebben nu minder klachten en zijn zelfs pijnvrij.

Dry needling - Wat is het?

Bij dry needling maken onze fysiotherapeuten gebruik van een acupunctuurnaald. Dat is dan ook gelijk één van de weinige overeenkomsten met acupunctuur. In tegenstelling tot acupunctuur gebruiken we bij dry needling meestal maar één naald. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken we een ‘droge’ naald. Dit houdt in dat we met de naald geen vloeistof injecteren. Met deze naald prikt de fysiotherapeut kort de triggerpoints in de spieren aan. Bij het aanprikken van het triggerpoint dat de pijn veroorzaakt, spant de spier zich kort aan. Eventjes maakt dat dry needling pijnlijk.

Wat kan worden verholpen door dry needling?

Spierpijn die veroorzaakt wordt door triggerpoints is te behandelen met dry needling. Dat zijn de vormen van spierpijn die zorgen voor acute, maar vooral langdurige en uitstralende pijn. Denk bijvoorbeeld aan lage rugpijn, spierpijn in de wervelkolom en spier- en gewrichtspijn in de gewrichten (heup, knie en schouder). Dry needling kan ook spanningshoofdpijn verminderen of zelfs verhelpen. Voor spierpijn veroorzaakt door sporten adviseren we een afspraak te maken met onze sportfysiotherapeuten.

dry needling ervaringen+behandeling+knie:PMC Katwijk.png
Maak een afspraak ››

Dry needling pijnlijk?

Met de dry needling methode behandelen we pijnlijke spierklachten. Uit de ervaringen van onze patiënten blijkt niet dat dry needling pijnlijk is. Het inbrengen van de naald voelt u niet tot nauwelijks. Het aanprikken van het triggerpoint voelt kort als een verkramping. Hierna ontspant de spier direct. Na de dry needling behandeling kunnen uw spieren vermoeid of stijf aanvoelen. Dit is meestal van korte duur. De ernst van de klachten bepaalt hoeveel behandelingen er nodig zijn. Bij langdurige spierklachten is het mogelijk dat er meerdere triggerpoints zijn. De fysiotherapeut behandelt dan meerdere spieren.

Dry needling is een zeer effectieve methode. Na de behandeling voelt u ontspanning in de gevoelige spieren. Hierdoor gebruikt u gelijk weer uw spieren, in plaats van sommige bewegingen te vermijden. Dit bevordert het verminderen van de spierpijn. Met dry needling verdwijnen de triggerpoints sneller dan met een spiermassage.

Wilt u de dry needling behandeling proberen om snel van uw spierklachten af te zijn? Maak dan nu een afspraak met Paramedisch Centrum Katwijk Rijnsburg, zodat we uw spierklachten kunnen verhelpen. Het zou erg fijn zijn als u weer pijnloos en gezond door het leven gaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst informatie aan te vragen over dry needling of onze andere specialisaties en behandelingen. Onze baliemedewerkers staan u graag te woord.

Maak een afspraak ››

Afspraak maken

Kalender (dd-mm-jjjj) 

Medewerker(s) met dit specialisme

team-wim-h-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Wim Hoek

team-maurits-s-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Maurits Splinter

frank-hoozemans-team-pmc-katwijk.jpg

Frank Hoozemans

team-bas-h-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Bas Heemskerk

team-ingrid-vd-p-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Ingrid Blankensteijn

Lotte E - Team

Lotte Eikelenboom

team-judy-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Judy Heemskerk

team-daniel-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Daniël Wildschut

Scroll naar boven