Dry needling

Dry needling is de ideale methode om triggerpoints mee uit te schakelen. Deze behandelmethode is overgekomen uit Canada, waar hij al jaren succesvol wordt toegepast. We hebben deze methode nu ook al meerdere malen toegepast en het gewenste resultaat bereikt. Veel patiënten hebben nu een stuk minder klachten en zijn zelfs pijnvrij.

Wanneer heeft u Dry needling nodig?

Dry needling passen we toe als u spierpijn heeft die wordt veroorzaakt door triggerpoints. Triggerpoints zijn knopen of kleine verhardingen in een spier die voor uitstralende, langdurige of acute pijn kunnen zorgen. Voorbeelden van pijnklachten waarbij Dry needling zou kunnen helpen zijn:

  • Spierpijn in de wervelkolom
  • Spierpijn en gewrichtspijn in de schouder, knie of heup
  • Een tennisarm
  • Hoofdpijn

Wat is Dry needling?

Waarschijnlijk associeert u Dry needling met acupunctuur, zoals veel mensen doen. Toch is Dry needling niet hetzelfde als acupunctuur. De enige overeenkomst is dat bij Dry needling gebruik wordt gemaakt van een acupunctuur naald. Met deze naald wordt het triggerpoint kortdurend geprikkeld. Via dit gerichte aanprikken worden de triggerpoints uitgeschakeld, zodat uw spieren zich kunnen ontspannen.

Voordelen van Dry needling

  • De behandelmethode is zeer effectief. U ervaart directe ontspanning in de spier waardoor de beweeglijkheid van de spier meteen wordt bevorderd.
  • De behandeling is vrijwel pijnloos, U ervaart waarschijnlijk heel kort een ongemakkelijk gevoel.
  • De pijn neemt in hoog tempo af.
  • Triggerpoints verdwijnen sneller vergeleken met massage

Afspraak maken met Paramedisch Centrum Katwijk Rijnsburg

Woont u in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg of in de buurt? Maak dan snel een afspraak met ons centrum, zodat we uw lichamelijke klachten kunnen verhelpen. Het zou erg fijn zijn als u weer pijnloos en gezond door het leven gaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst informatie aan te vragen over onze specialisaties en behandeling, zoals Dry needling. Onze baliemedewerkers staan u graag te woord.

Direct een afspraak maken?

Dat kan! Wij helpen u graag van uw lichamelijke klachten af. Maak daarom direct online een afspraak met één van onze specialisten.

Maak een afspraak ››

Medewerker(s) met dit specialisme

team-wim-h-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Wim Hoek

team-maurits-s-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Maurits Splinter

frank-hoozemans-team-pmc-katwijk.jpg

Frank Hoozemans

team-bas-h-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Bas Heemskerk

team-ingrid-vd-p-paramedisch-centrum-katwijk-rijnsburg.jpg

Ingrid van der Plas

Scroll naar boven