Veel mensen die bij ons langskomen, hebben last van een peesblessure. In deze blogs lichten we toe wat pezen zijn, hoe een peesblessure ontstaat, hoe wij een peesblessure diagnosticeren en welke behandelmethoden wij toepassen.
Bewegen. Wat fijn dat de meeste mensen dat moeiteloos kunnen. Pezen spelen hierbij een grote rol. Je lichaam kan niet zonder als je loopt, rent, iets wilt vastpakken, fietst, tennist, typt, danst, springt en ga zo maar door. Maar, wat is een pees eigenlijk? In dit blog leggen we dat aan je uit.
Een peesblessure is een hardnekkige aandoening, met een lange herstelperiode. Daarom is het verstandig deze pijnlijke klacht te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van een peesblessure is het van belang te weten hoe een peesblessure ontstaat.
Denk je dat je last hebt van een peesblessure? Ga dan vooral langs bij een specialist. Een peesblessure is namelijk een hardnekkige aandoening en heeft lange tijd nodig om te herstellen. Hoe langer je wacht naar de fysiotherapeut te gaan, hoe langer je last blijft houden. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg diagnosticeren we met behulp van echografie of je een peesblessure hebt.