
“Een hulpmiddel is geen stap achteruit, maar vooruit”
“Wat zullen de andere mensen daar wel niet van denken?” Deze vraag krijgt geriatriefysiotherapeut Jacquelien van Rijn soms als ze haar patiënten een rollator adviseert.
Veel mensen die bij ons langskomen, hebben last van een peesblessure. In deze blogs lichten we toe wat pezen zijn, hoe een peesblessure ontstaat, hoe wij een peesblessure diagnosticeren en welke behandelmethoden wij toepassen.
Bewegen. Wat fijn dat de meeste mensen dat moeiteloos kunnen. Pezen spelen hierbij een grote rol. Je lichaam kan niet zonder als je loopt, rent, iets wilt vastpakken, fietst, tennist, typt, danst, springt en ga zo maar door. Maar, wat is een pees eigenlijk? In dit blog leggen we dat aan je uit.
Een peesblessure is een hardnekkige aandoening, met een lange herstelperiode. Daarom is het verstandig deze pijnlijke klacht te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van een peesblessure is het van belang te weten hoe een peesblessure ontstaat.
Denk je dat je last hebt van een peesblessure? Ga dan vooral langs bij een specialist. Een peesblessure is namelijk een hardnekkige aandoening en heeft lange tijd nodig om te herstellen. Hoe langer je wacht naar de fysiotherapeut te gaan, hoe langer je last blijft houden. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg diagnosticeren we met behulp van echografie of je een peesblessure hebt.
Shockwave therapie. Het is een vrij nieuwe behandeling en zeer effectief. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg passen wij shockwave therapie onder andere toe bij een peesblessure. “Wij vinden het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van fysiotherapie nauwgezet te volgen. Zo kunnen we onze patiënten de beste behandelingen aanbieden”, aldus Frans van der Zwart, (sport)fysiotherapeut bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.
Een aantal peesblessures herstellen goed door middel van EPTE. Een nog redelijke onbekende, maar effectieve behandelmethode. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg zijn we zeer positief over deze innovatieve techniek. Fysiotherapeut Frans van der Zwart heeft zich daarom gespecialiseerd in EPTE. “Bepaalde pezen herstellen zich een stuk sneller met behulp van EPTE. Na 3 of 5 sessies voelen patiënten al minder pijn.”
Oefentherapie is een zeer essentieel onderdeel als je wilt herstellen bij een peesblessure. Waarom? Omdat de belastbaarheid van je pees weer moet worden opgebouwd. Doe je dit niet? Dan heb je zo weer last en duurt het herstel nog langer. “We zorgen ervoor dat patiënten niet alleen hetzelfde kunnen als eerst, maar dat de pees nog meer aankan”, aldus Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeut bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.
“Wat zullen de andere mensen daar wel niet van denken?” Deze vraag krijgt geriatriefysiotherapeut Jacquelien van Rijn soms als ze haar patiënten een rollator adviseert.
Jacquelien van Rijn begon als fysiotherapeut binnen de sport, maar na een stage in de revalidatie merkte ze dat haar hart vooral uitgaat naar geriatrische patiënten. “Hoe ouder mensen worden, hoe meer klachten ze krijgen.
PMC Groep vindt het belangrijk om lid te zijn van medische netwerken. Hierdoor kunnen we samenwerken met andere zorgverleners en onze kennis over uiteenlopende aandoeningen vergroten.
Onze nieuwe locatie in Oegstgeest heeft al veel aanloop. Cliënten weten ons goed te vinden”, zegt fysio- en manueel therapeut Bas Heemskerk.
Dry needling: fysiotherapeut Daniël Wildschut noemt het een mooie aanvulling op zijn behandelingen. "Cliënten vinden de methode vaak wat apart door de naaldjes, maar wel de moeite waard."
Oefentherapie is een zeer essentieel onderdeel als je wilt herstellen bij een peesblessure. Waarom? Omdat de belastbaarheid van je pees weer moet worden opgebouwd.
Een aantal peesblessures herstellen goed door middel van EPTE. Een nog redelijke onbekende, maar effectieve behandelmethode. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg zijn we zeer positief over deze innovatieve techniek.
Het is een vrij nieuwe behandeling en zeer effectief. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg passen wij shockwave therapie onder andere toe bij een peesblessure.
Denk je dat je last hebt van een peesblessure? Ga dan vooral langs bij een specialist. Een peesblessure is namelijk een hardnekkige aandoening en heeft lange tijd nodig om te herstellen.
Een peesblessure is een hardnekkige aandoening, met een lange herstelperiode. Daarom is het verstandig deze pijnlijke klacht te voorkomen.
Bewegen. Wat fijn dat de meeste mensen dat moeiteloos kunnen. Pezen spelen hierbij een grote rol. Maar, wat is een pees eigenlijk? In dit blog leggen we dat aan je uit.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer