Sluit navigatie

Peesblessure: wat is het, hoe ontstaat het en hoe behandelen we het?

Maak een afspraak ››
  • Diagnose door echografie
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische kennis

Peesblessure

Veel mensen die bij ons langskomen, hebben last van een peesblessure. In deze blogs lichten we toe wat pezen zijn, hoe een peesblessure ontstaat, hoe wij een peesblessure diagnosticeren en welke behandelmethoden wij toepassen.

Wat is een pees?

Bewegen. Wat fijn dat de meeste mensen dat moeiteloos kunnen. Pezen spelen hierbij een grote rol. Je lichaam kan niet zonder als je loopt, rent, iets wilt vastpakken, fietst, tennist, typt, danst, springt en ga zo maar door. Maar, wat is een pees eigenlijk? In dit blog leggen we dat aan je uit.

Hoe ontstaat een peesblessure?

Een peesblessure is een hardnekkige aandoening, met een lange herstelperiode. Daarom is het verstandig deze pijnlijke klacht te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van een peesblessure is het van belang te weten hoe een peesblessure ontstaat.

"Een pees is ontzettend sterk en vormt stevige verankering van de spier in het bot."

Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeute

"Mensen vergeten hun pezen vaak als ze gaan trainen. Ze zijn alleen met hun spieren bezig."

Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeute

"Het is een heel nauwkeurige behandeling waardoor patiënten sneller pijnvrij zijn."

Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeute

Afspraak maken

“Patiënten hoeven dankzij EPTE niet onnodig veel fysiotherapeutische behandelingen te ondergaan.”

Maak een afspraak ››

Zo diagnosticeren wij een peesblessure

Denk je dat je last hebt van een peesblessure? Ga dan vooral langs bij een specialist. Een peesblessure is namelijk een hardnekkige aandoening en heeft lange tijd nodig om te herstellen. Hoe langer je wacht naar de fysiotherapeut te gaan, hoe langer je last blijft houden. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg diagnosticeren we met behulp van echografie of je een peesblessure hebt.

Peesblessure behandelen met shockwave therapie. Wat houdt dat in?

Shockwave therapie. Het is een vrij nieuwe behandeling en zeer effectief. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg passen wij shockwave therapie onder andere toe bij een peesblessure. “Wij vinden het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van fysiotherapie nauwgezet te volgen. Zo kunnen we onze patiënten de beste behandelingen aanbieden”, aldus Frans van der Zwart, (sport)fysiotherapeut bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.

EPTE: een succesvolle behandeling voor diverse peesblessures

Een aantal peesblessures herstellen goed door middel van EPTE. Een nog redelijke onbekende, maar effectieve behandelmethode. Bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg zijn we zeer positief over deze innovatieve techniek. Fysiotherapeut Frans van der Zwart heeft zich daarom gespecialiseerd in EPTE. “Bepaalde pezen herstellen zich een stuk sneller met behulp van EPTE. Na 3 of 5 sessies voelen patiënten al een minder pijn.”

Daarom is oefentherapie zo belangrijk bij een peesblessure

Oefentherapie is een zeer essentieel onderdeel als je wilt herstellen bij een peesblessure. Waarom? Omdat de belastbaarheid van je pees weer moet worden opgebouwd. Doe je dit niet? Dan heb je zo weer last en duurt het herstel nog langer. “We zorgen ervoor dat patiënten niet alleen hetzelfde kunnen als eerst, maar dat de pees nog meer aankan”, aldus Ingrid van der Plas, (sport)fysiotherapeut bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg.

Afspraak maken

Hoe ontstaat een peesblessure?

PMC-Blog-Peesblessure-7.jpg05 sep Een peesblessure is een hardnekkige aandoening, met een lange herstelperiode. Daarom is het verstandig deze pijnlijke klacht te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van een ... lees verder

Wat is een pees?

PMC-Blog-Peesblessure-10.jpg06 aug Bewegen. Wat fijn dat de meeste mensen dat moeiteloos kunnen. Pezen spelen hierbij een grote rol. Je lichaam kan niet zonder als je loopt, rent, iets wilt vastpakken, fietst, tennist, typt, danst,... lees verder

Locatie Katwijk

Gezondheidscentrum Zeehos
Zeehosplein 27
2225 MJ Katwijk aan Zee

Telefoon 071 - 407 43 84
Fax 071 - 407 31 21
Email info.pmc@pmckatwijk.nl

Locatie Katwijk

Medisch centrum de Coepel
Randweg 59
2225 PJ Katwijk aan Zee

Telefoon 071 - 407 43 84
Email info.pmc@pmckatwijk.nl

Locatie Rijnsburg

Gezondheidscentrum Nieuw Rapenburg
Katwijkerweg 8
2231 SB Rijnsburg

Telefoon 071 - 403 16 72
Fax 071 - 408 84 33
Email info.pmc@pmckatwijk.nl

Scroll naar boven